Tips voor het vinden van het juiste overhemd voor mannen

Tientallen jaren ervaring, de kennis en kunde van een Italiaanse kleermakersfamilie en een volgehouden focus op kwaliteit en een verzorgde afwerking hebben de Profuomo overhemden, blouses en accessoires tot een echt symbool van Italiaanse degelijkheid en elegantie gemaakt. De Michaelis-familie, die nog steeds aan het hoofd staat van kledingfabrikant Profuomo heeft met haar op kwaliteit gerichte strategie in de loop der jaren steeds meer klanten (en verdelers) weten te overtuigen een blijvende keuze voor dit merk te maken.

Profuomo: De meest verfijnde stoffen als basis voor de mooiste overhemden

Vanaf de eerste stap in het productieproces moet de kwaliteit verzekerd zijn, zo redeneert men bij Profuomo. De doorgedreven controle en selectie van het textiel dat zal gebruikt worden voor de productie vormt natuurlijk de basis van deze filosofie. Door te beginnen met een strenge selectie van de gebruikte katoensoorten kan Profuomo z’n kledingstukken met veel meer verfijning afwerken dan fabrikanten die deze kwaliteitscontrole minder ernstig nemen.

Profuomo dat is alledaagse luxe

Profuomo’s ontwerpers willen dat onze dagelijkse kledij passend en comfortabel maar ook luxueus aanvoelt. Je merkt dan ook dat elk label van de Profuomo-collectie dezelfde kwaliteitscontrole ondergaat en dat de aandacht voor de gedetailleerde afwerking bij elk overhemd en bij elk accessoire van Profuomo terug te vinden is.

Een klassiek voorbeeld waarmee snel kan duidelijk gemaakt worden waarin Profuomo zich onderscheidt van de concurrentie is de manier waarop de knopen worden bevestigd bij deze en andere fabrikanten. Profuomo kiest voor een dubbele bevestiging waarbij knopen eerst vastgebrand en vervolgens met een Napolitaanse knoopsteek vastgezet worden. Het gevolg laat zich raden: Profuomo-knopen blijven op hun plaats, ook na tientallen wasbeurten, waar dat bij andere overhemden jammer genoeg vaak niet het geval is.

Italiaanse topkwaliteit

Met stoffen geproduceerd door de grootste Italiaanse weefmeesters (denk aan Thomas Mason & Canclini of nog Albini) legt Profuomo de basis voor z’n overhemden, blouses en accessoires van topkwaliteit. Wie bekend is met de textielwereld weet dat deze weverijen vaak al eeuwenlang naam voor zichzelf hebben gemaakt met het gebruik van traditionele technieken die resulteren in enorm verfijnde stoffen. Vervolgens gaan deze stoffen naar Profuomo’s eigen ateliers waar ze opnieuw door vakbekwame meesters verwerkt worden om zo tot een onberispelijk resultaat te leiden.

Nooit meer strijken dankzij de strijkvrije Profuomo overhemden

De Originale-reeks van Profuomo heeft veel trouwe fans en dat komt niet enkel door de tijdloze klassiekers die in deze collectie te vinden zijn maar ook door een bijzondere eigenschap van de overhemden onder dit label. Ze krijgen namelijk allemaal een speciale fixeerbehandeling mee tijdens de productie waardoor ze na het wassen en te drogen hangen zo kreukloos de kast in kunnen. Daardoor zijn deze overhemden strijkvrij. Dat is op zich al praktisch maar nog leuker is het dat deze overhemden ook grotendeels kreukvrij blijven terwijl je ze draagt. Zo zie je er met een overhemd uit de Originale-collectie steeds op je scherpst uit. En kun je onder dat label toch niet vinden wat je zoekt? Waarom probeer je dan de labels Sky Blue en The Informalist niet eens uit? Met hun luxueuze afwerking zijn deze laatste labels net een tikje exclusiever.