Mode van 2016

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een tijdje onderweg en de zomer staat weer voor de deur! Dit artikel vertelt je alles over de nieuwste trends en hotste items welke je in 2016 zeker in je kast of op je plank moet hebben liggen!

Modetrends van 2016

De modeshows van 2015 hebben ons een goed voorbeeld gegeven van de nieuwste trends voor het modeseizoen 2016/2017. Over het algemeen wordt de mode tegenwoordig steeds wijder: hoewel de skinnyjeans nog altijd niet uit het straatbeeld is verdwenen, maakt de wijde rok en broek steeds meer een opmars.  Wijde pijpen waren de afgelopen jaren totaal not done, maar komen inmiddels weer helemaal terug in het straatbeeld. Naast grote, oversized kleding zijn ook de tweed jassen weer helemaal terug van weggeweest.

Basics

Qua basics zijn voor zowel de man als voor de vrouw de navy-tinten belangrijk in het zomerseizoen 2016. Hiernaast is ook het trainingspak weer helemaal terug, en niet alleen voor in huis: anno 2016 kun je gerust in je ´relaxpak´ de straat op. Opvallend voor mannen is tevens dat de overall tegenwoordig geaccepteerd wordt als dagelijks kledingstuk buiten de boerderij om. Voor vrouwen is de ruche deze zomer weer helemaal terug: romantische fladderjurkjes met ornamenten vol detail en printjes kunnen weer helemaal! Qua vrouwenmode is dit eigenlijk ook geheel in de trend van het moment: de mode wordt over het algemeen een stuk sensueler en vrouwelijker. Naast de hierboven reeds genomende donkerblauwe kleur zijn ook beige, custard, mintgroen en oudroze weer helemaal terug in het straatbeeld van 2016.

Accessoires

Qua accessoires zijn er voor het nieuwe seizoen ook een aantal vrij ´schokkende´ nieuwe items te ontdekken. Zo is de ´choker´,  het strakke kettinkje welke hoog op de nek geplaatst is, weer terug van weggeweest. Hiernaast zijn ook de overknee-boots en de olifantenmouw weer helemaal hip. Geheel in de romantische trend van 2016 zijn qua accessoires ook armbandjes en oorbellen in de barok-stijl weer helemaal terug. Qua brillen zijn zowel de minimalistische bril als de retro-stijl weer helemaal terug. Tevens bijpassend bij de trainingspakken-trend van 2016 is de witte sneaker, welke zowel goed staat bij een trainingspak als bij een wat nettere outfit: het volledig wit is stijlvol, doch neutraal! Vele bekende merken brengen komend seizoen een nieuwe versie van klassiekers uit: er is dus keuze genoeg!

Tot Slot

Enthousiast geworden over het lezen over de modetrends van 2016? Houd 25fashion.nl dan in de gaten voor de nieuwste trends, de laatste weetjes en de leukste feitjes op het gebied van mode en fashion!