Bekende Mode-Artikelen

Mode-artikelen zijn van alle tijden, en kunnen zowel kledij als andere dingen omvatten: denk bijvoorbeeld aan accessoires voor in een interieur of voor in de achtertuin. Dit artikel houdt het echter bij mode-artikelen welke door de jaren heen bekend zijn geworden als kledingstukken en/of accessoires, en geeft je hierbij tips voor je eigen garderobe!

Van toen tot nu

In vroeger tijden diende kleding vooral een functioneel doel: aan iemands kledij kon men aflezen tot welke stand men behoorde. Dit tijdperk kwam ten einde ten tijde van de Franse Revolutie: de standenmaatschappij verdween en met verkreeg meer vrijheid op zowel het sociale vlak als qua kledingkeuze. Zo rond het begin van de twintigste eeuw kwamen de grote modehuizen zoals we deze tegenwoordig kennen tot stand. In 1921 werd bijvoorbeeld het befaamde zwarte jurkje van Coco Chanel op de markt gebracht: een klassieker welke ook tegenwoordig nog vaak wordt gedragen.

Bekende artikelen

Andere tijdloze klassiekers welke tegenwoordig nog vaak voorkomen in het straatbeeld zijn ondere andere de kokerrok van Christian Dior en de Smoking Jacket (voor mannen) van Yves Saint Laurent. Naast kledingstukken zijn er ook vele bekende soorten schoeisel op te noemen die door de jaren heen een grote invoed hebben gehad op de mode. Denk bijvoorbeeld aan de karakteristieke ontwerpen van Manolo Blahnik, welke een groot deel van hun bekendheid te danken hebben aan de populariteit onder de sterren. Hiernaast zijn vele artikelen ook vooral populair onder een bepaalde groep gebruikers: de functionele sportkleding van bijvoorbeeld tennisser Bjorn Borg , met onder anderen de bekende schoenen en ondergoed, zijn met name populair in de sportwereld.

Accessoires

Qua accessoires bevat de modewereld ook een breed scala aan klassiekers: denk bijvoorbeeld aan traditionele oorbellen zoals het knopje van parelmoer of een (al dan niet echt) diamantje. Hiernaast zijn er op het gebied van tassen ook vele multifunctionele ontwerpen te benoemen, welke al jaren verkooptoppers zijn. Het investeren in een accessoire zoals een tas of sjaal welke lang mee gaat en ook bij veel outfits passend is, is een must voor ieder modebewust persoon. Lees jezelf bijvoorbeeld in over een investering in een tas van Herm├ęs of Chanel!

Vintage

Tot slot zijn vele vaak gedragen mode-artikelen vandaag de dag hergebruikt: naast goed voor het milieu zijn dit soort artikelen tevens vaak al uit productie genomen, en zijn hiermee gegarandeerd een unieke must-have! Het vintage kledingstuk kan zowel worden aangeschaft in de kringloopwinkel als online, en het zoeken naar dit soort artikelen kan soms een hobby zijn welke zeer loont: niet zelden koopt een fashion-liefhebber een artikel wat vervolgens veel geld waard blijkt te zijn!

Tot slot

Enthousiast geworden over mode-artikelen door het lezen van dit artikel? Houd dan 25fashion.nl in de gaten en lees alles over de laatste weetjes, nieuwste trends en hotste mode-artikelen.